FeminNederland

//FeminNederland

FeminNederland

Hee allemaal!

Het is al even geleden dat ik een blog heb geschreven, sorry hiervoor!
Ik ben al weer 3 weekjes terug in Nederland! En hoe leuk, het zonnige Californië is mij achtervolgd naar Nederland 🙂

Afgelopen maanden zijn heel vol geweest, met zoveel mooie en leuke momenten, waar ik jullie graag over wil vertellen!

Mijn eerste jaar in Amerika zit er op. Op 8 mei heb ik met nog 1300 andere studenten mijn diploma gekregen en ben ik geslaagd voor het 1ste jaar van bssm! Deze 9 maanden zal ik niet vergeten!

 Deze foto’s zijn met mijn vriendinnen, smallgroup en revivalgroup! 

 

 

 

In deze blog wil ik jullie nog vertellen over mijn reis naar Brazilië en hoe het nu weer is om in Nederland te zijn!

Brazilië

In april was het eindelijk zover en gingen we naar Brazilië! Ik wil jullie enorm bedanken voor alle sponsoring en support voor de reis naar Brazilië!
Ik ben zo dankbaar dat ik naar Brazilië ben geweest en dat ik daar mocht uitdelen van wat ik op school heb geleerd.
Ik heb vooral genoten en er zoveel voor terug gekregen!

In deze reis hebben we heel veel verschillende dingen gedaan.
De eerste paar dagen hebben we geholpen op een conferentie in een nieuwe kerk, genaamd UNA church! Een geweldige kerk, met veel jongeren en mensen die verlangend zijn naar meer van Jezus! We mochten met hun optrekken en uitdelen van wat wij hebben geleerd op school.
Daarnaast zijn wij ook nog naar een school aan de rand van de sloppenwijk geweest. Hier zijn wij een hele dag gebleven en hebben we met de kinderen gezongen, gespeeld en gegeten!
Voor deze kinderen is zo’n dag heel bijzonder, omdat er een hele dag met ze gespeeld word, ze in het zonnetje worden gezet en vooral veel liefde wordt gegeven aan hun, wat voor hun niet heel normaal is. Deze kinderen die hier op school zitten wonen allemaal in de sloppenwijk en kunnen gratis naar deze school zodat ze niet de hele dag op straat leven. Op deze school krijgen de kinderen onderwijs, een maaltijd en leren alle kinderen een muziekinstrument.

Een bijzonder moment op deze dag wil ik met jullie delen.
Op deze dag kwamen er verschillende klassen met kinderen. Op een gegeven moment speelde ik met een meisje, ze was ongeveer 5 jaar oud.
We spraken niet dezelfde taal, ook al had ik wat standaard Portugeese zinnetjes geleerd :).
Aan het eind van de middag hadden we een kort moment waar we zongen met de kinderen en er een klein verhaal werd verteld.
Dit meisje waar ik de hele middag mee had opgetrokken zat aan het eind van de middag op mijn schoot en op een gegeven moment pakte ze mijn arm en sloeg die om haar middel en hield mijn arm goed vast.
Ik vond dit zo bijzonder, omdat ze zich veilig voelde en ik op dat moment haar liefde kon geven! Ook al was het misschien 5 minuten, ik geloof dat dit al impact op haar leven heeft gehad. Om gewoon even tijd voor haar te hebben en te laten merken dat ze veilig en geliefd is.

Onderschat nooit, dat vriendelijke woord dat je tegen iemand kan zeggen of die ene knuffel!

 

Verder zijn wij naar een andere plek geweest waar kinderen ( 4 t/m 18 jaar ) wonen die uit huis zijn geplaatst.
Ook met deze kinderen hebben wij een hele dag opgetrokken. We hebben gevoetbald, spellen gedaan, gegeten en verteld over Jezus!
Verder zijn wij nog naar 2 universiteiten geweest, waar we vertelde over Jezus en gezongen hebben met elkaar. Dit was ook super leuk en heel uitdagend! Veel mensen wilde hun leven geven aan Jezus en ervoeren Gods liefde voor de eerste keer in hun leven!
Verder hebben we nog een paar andere kerken bezocht, een praktische werkdag gehad (waar we geholpen hebben met het opknappen van de studio van het zendelingenechtpaar).
Eén avond hadden we een vrouwenavond, met de organisatie Pink! Dit was heel bijzonder en we mochten voor de meiden bidden, met elkaar gezongen in het Engels en Portugees. Die avond was heel tof, want ik was eigenlijk heel erg moe en zat er een beetje doorheen en ik vroeg God of Hij mij kracht wilde geven en ik stapte uit om voor meiden te bidden. En wat ik besefte aan het eind van de avond, was dat ik helemaal niet meer moe was en dat God mij liet zien dat ik niet de dingen deed vanuit mijn eigen kracht, maar dat Hij mij kracht had gegeven en geeft! Het lag niet aan mij hoe ik me voelde, God gaf mij kracht! Dit vond ik zo tof!

Eén dag hadden we een ‘funday’ als team. Wij zijn we naar een plek geweest, waar we konden zip-linen, klimmen, zwemmen, paardrijden en allerlei andere leuke dingen! En nog heel veel andere mooie momenten beleefd!
Het eten was heerlijk en de mensen zijn erg vriendelijk in Brazilië!

Dit was een reis waar ik elke dag van heb genoten! Genoten van het team, de dingen die we hebben gedaan, de uitdagingen die ik had & de mensen die ik mocht ontmoeten! 

Back here 

Nadat ik terug kwam uit Brazilië had ik nog twee weekjes les voordat mijn eerste jaar van bssm erop zat!
Op 8 mei heb ik mijn diploma gekregen en op 16 mei vloog ik weer terug naar Nederland! Ik was nog een weekje vrij waar ik lekker heb uitgerust en nog wat leuke dingen heb gedaan met wat mensen van school!

Nu ben ik al weer 3 weekjes in Nederland! Ik ben heel erg blij om weer mijn familie en vrienden(innen) te zien en in Nederland te zijn.
Lekker genieten heerlijke eten in Nederland 🙂

Het is best wel een omschakeling om weer in Nederland te zijn. Maar het gaat steeds beter en ik vind steeds meer mijn draai!
Ook weet ik dat ik rustig aan mag doen en hier de tijd voor mag nemen. Maar ik geniet er ook enorm van om weer hier te zijn!!!

What is my next step?!

Sommigen van jullie weten misschien al wat mijn next step is, maar ik wil het toch even met jullie delen!
Ik heb gekozen om in september het 2de jaar van bssm te gaan doen!
Ik wil graag nog meer leren en ontvangen op deze school en nog meer ontdekken wie ik ben en hierin groeien.
Het tweede jaar van bssm zal meer gericht zijn op leiderschap en dienen.

Het is best wel lastig om iedereen hier weer achter te laten! (ik hou niet van afscheid nemen) 🙁
Maar ik weet dat het een goede keuze is die ik gemaakt heb!

Nu ben ik vooral aan het genieten hier in Nederland, tijd door brengen met familie en vrienden(innen) en genieten van al het geen wat ik heb geleerd, ontvangen en ontdekt in het afgelopen jaar! Ook ga ik beginnen met werken en aan de slag met andere nieuwe ideetjes!

Deze zomer zal ik nieuwe blogs posten en jullie op de hoogte houden van nieuwtjes en andere leuke dingen!
Het was een wat langere blog, maar ik hoop dat jullie het leuk vonden!

(Wil je graag nog meer verhalen horen over Brazilië en/of Amerika kan je mij altijd even een mailtje sturen of het vragen!)

Geniet lekker van het zonnetje & ik wens jullie een hele fijne week!

Liefs Fem

By | 2018-06-12T09:03:47+00:00 juni 12th, 2018|Blog|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. Albert van der Heide 12 juni 2018 at 09:07 - Reply

  Geweldig Fem!! ❤️❤️

  Leuk om even ‘bij te lezen’

 2. Lideweij De Witte 12 juni 2018 at 09:12 - Reply

  fijn om te lezen, Femke! dankjewel voor de update! x

 3. Suzan Ruitenberg 12 juni 2018 at 16:27 - Reply

  Erg leuk om te lezen!

Geef een reactie